Het Verkoop­traject

Wij verzorgen de volledige verkoop van uw woning. Een juiste waardebepaling en helder verkoopplan met een hoofdrol voor campagnes via social media, leiden in samenspraak met u tot een overzichtelijk stappenplan:

 

Stap 1. Waardebepaling

In uw relatie en samenwerking met een makelaar draait het uiteindelijk om 3 dingen: vertrouwen, communicatie en presentatie. Daarom nemen wij graag de tijd om persoonlijk met u en uw woning kennis te maken. Omdat wij de lokale en regionale woningmarkt van binnen en buiten kennen, kunnen wij de waarde en de courantheid van uw woning glashelder vertalen naar een realistische vraagprijs. Bestemmingsplannen, erfdienstbaarheden, marktposities en alle andere lusten en lasten, die aan uw pand verbonden zijn; wij wegen ze allemaal vakkundig mee.

 

Stap 2. Het persoonlijk verkoopplan

Aansluitend stellen wij een persoonlijk verkoopplan voor u op en bepalen we samen de optimale verkoopstrategie. Wij bespreken met u hoe wij uw woning het beste op de woningmarkt kunnen aanbieden en stellen voor uw woning een social mediaplan op. Wij stemmen de manier van presenteren af op de te bereiken doelgroep, of het nou gaat om stille verkoop of een intensieve verkoopcampagne. Door ons uitgebreide netwerk hebben we tal van ingangen bij kandidaat-kopers. Wij screenen niet alleen ons eigen bestand aan woningzoekenden, maar brengen uw woning tevens onder de aandacht bij alle NVM-makelaars. Uw woning wordt aangeboden op onze eigen website en op Funda. Vanzelfsprekend zorgen wij voor een professionele presentatie van uw woning; fotografie van binnen en buiten, hoogte foto’s, drone video’s en beelden en plattegronden.

 

Stap 3. Bezichtigen van uw woning

Tijdens bezichtigingen leiden wij kandidaat-kopers ongestoord rond door uw woning. Wij staan ze vakkundig te woord, beantwoorden vragen en peilen hun interesse. Na afloop informeren wij u over de eerste indruk en de mogelijke koopbereidheid van de kandidaat-koper. Wel zo prettig om meteen te weten waar u aan toe bent.

 

Stap 4. De prijsonderhandeling

In goed overleg met u onderhandelen wij namens u met de kopende partij. Uiteraard gebaseerd op onze gedegen marktkennis en ruime onderhandelingservaring. Ons doel? Een maximaal verkoopresultaat. Daarnaast houden wij de overdrachtsdatum en eventuele ontbindende voorwaarden scherp in de gaten.

 

Stap 5. Het voorlopige koopcontract

Nadat er (mondeling) overeenstemming is over de prijs en de aanvullende voorwaarden, stellen wij een koopcontract op. Wij checken daarbij nauwkeurig alle afspraken, zoals de prijs, de overdrachtsdatum en de lijst van zaken. Zodra de wettelijke bedenktijd is verstreken, is er sprake van een bindende overeenkomst.

 

Stap 6. De notariële akte

Vervolgens wordt de officiële koopakte voor u opgesteld door de notaris. Uiteraard zorgen wij ervoor dat alle gemaakte afspraken nauwkeurig, duidelijk en juridisch juist zijn weergegeven. Ook de eventuele lopende garanties op de woning worden overgedragen aan de koper. Een geruststellende gedachte.

 

Stap 7. De eigendomsoverdracht

Aansluitend begeleiden wij u bij de feitelijke overdracht. We lopen samen met de kopende partij de woning nogmaals na en nemen de meterstanden op. Na deze laatste inspectie is het tijd voor de notariële afwikkeling. Na controle en goedkeuring tekent u de akte van levering.

 

Stap 8. De sleuteloverdracht

Tot slot draagt u de sleutels over aan de nieuwe bewoners. De verkoop is rond en u kunt met een gerust hart naar uw nieuwe woning.